bTV изхвърли Любен Дилов-син от "България търси талант"


bTV изхвърли Любен Дилов-син от "България търси талант"
Снимка: БГНЕС

16393

Любен Дилов-син вече няма да е част от журито на шоуто "България търси талант" по bTV. Медията прекратява договора му заради политическите му ангажименти. Дилов-син е депутат от ГЕРБ в 45-ото Народно събрание, а преди ден бе предложен и за министър на туризма в евентуален кабинет на партията на Бойко Борисов.

Културният деец слиза от екрана на 9 май, когато започват живите концерти на шоуто. Предаванията, които ще се излъчват дотогава с неговото участие, са записани предварително.

"Любен Дилов няма да бъде част от журито на шоуто "България търси талант" по време на предстоящите живи концерти. Би Ти Ви взе решението с оглед на политическата обстановка в страната и възможните партийни ангажименти на г-н Дилов в периода. Скоро ще обявим кой ще го замести", потвърждават от телевизията.

В момента в журито на шоуто освен Дилов-син са Екатерина Евро, Ицо Хазарта и Славена Вътова (на снимката). Изненадващ заместник на Хекимян в сутрешния блок на bTV

Участието на Дилов-син в целия настоящ сезон на "България търси талант" е проблематично заради партийната му ангажираност. Първите издания на предаването съвпаднаха със старта на предизборната кампания, което предизвика коментари дали bTV не прави безплатна реклама на управляващите от ГЕРБ и редно ли е Дилов да се изявява от екрана на една от най-гледаните тв програми, щом ще участва на изборите.

В отговор телевизията обеща, че ще вземе всички мерки, за да гарантира, че "България търси талант" няма да съдържа политическа подкрепа или послания, а Дилов-син ще бъде изключен от бъдещите промоционални и ПР активности, свързани с шоуто.

bTV подчерта, че епизодите с участието на Дилов-син, излъчвани по време на предизборната кампания, били записани много преди да стане ясно неговото участие в надпреварата за парламента.

Ситуацията в момента със записаните епизоди е същата, но в предаванията на живо Дилов вече няма да участва. Вече ще го гледаме на живо само на политическото поприще.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички