12 невероятни факта за къщата на Бил Гейтс


12 невероятни факта за къщата на Бил Гейтс
Снимка:

17933

И тази година основателят на Microsoft Бил Гейтс е първи в класацията на най-богатите хора на планетата. Състоянието му се изчислява на 79,2 млрд.долара. Не можем да очакваме такъв човек да живее в обикновен дом, нали? Къщата или по-точно имението на Гейтс в Медина, щата Вашингтон определено впечатлява. Тези факти го доказват:

Домът има естествени температурни регулатори – построен е в подножието на хълмове и е обграден от дървета. От западната му страна се открива невероятна гледка към Сиатъл.

В имота има отделна къща за гости, построена в стил „Френски Прованс“. Тя е суперлуксозна, а интересен факт е, че половината е под земята.

Поддържането на добра форма явно е важно за Гейтс – той си има сауна с отделни съблекални, тенис кортове, огромен басейн (от частта му вътре в къщата човек може да се гмурне и да излезе от външната страна), както и... стая с трамплин.

Имението има 24 бани, като 10 от тях са огромни и са с вани. Гаражите са 23, а кухните – 6, в различни части на къщата.

Всяка година на търг в Microsoft служителите разиграват свои ценни вещи с благотворителна цел. Това, което Гейтс „продава“, е тур на къщата му. Веднъж на събитието служител и приятелите му се сдобили с такъв срещу 35 000 долара.

Гейтс купува мястото през 1988 г. за 2 млн.долара. Строежът на имението е продължил 7 години и е струвал 63 млн.долара. Днес стойността на имота надхвърля 123 млн.долара.

Единият от гаражите в къщата е с дизайн в стил пещерата на Батман. И макар Гейтс да си няма батмобил, там могат да се паркират 10 коли.

Гостите на Гейтс получават микрочип при влизането си в дома. Той се свързва със сензори в стените и посетителите могат да направляват температурата и количеството светлина в различните помещения.

Най-богатият човек в света май си пада по скритите неща. Има си тайна стая за гости, таен гараж, а под тапетите в цялото имение са скрити тонколони. Така когато се пусне музика, тя „преследва“ гостите от стая в стая.

В почти цялата къща има огромни компютърни екрани на стойност 80 000 долара. На тях всеки може да избере любимата си картина или друго произведение на изкуството и по този начин да придаде различна атмосфера на стаята.

Библиотеката може би съдържа най-ценното в дома на Гейтс. Там той съхранява оригинали на Леонардо да Винчи, както и стотици книги. Помещението е огромно, с два камини, а два от книжните рафтове се преместват и откриват проходи към други части на къщата.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички