5 чести грешки, които се допускат при продажба на имот

5 чести грешки, които се допускат при продажба на имот
Източник: iStock/Guliver

Продаването на имот е сериозен ангажимент и трябва да подходите към него правилно. Спомените са си спомени и те винаги ще са с вас, но в момента, в който решите да се разделите с един дом, започнете да гледате на него като на финансов актив. Бъдете обективни в очакванията си. И не допускайте тези пет грешки, които хората често правят в ситуацията.

Грешка 1: Избрали сте неподходящ брокер.

Ясно, че той/тя мисли основно за комисионната си, но все пак ви трябва човек, който поставя и вашите искания на преден план. Също така не се подлъгвайте да работите с някого само защото ви е познат - това е бизнес, приятелствата и познанствата нямат място тук.

Грешка 2: Не сте извършили належащи ремонтни дейности.

След като сте решили да продадете имота, едва ли ви се занимава с ремонти. Основните поправки обаче трябва да бъдат направени на всяка цена. Апартамент с неработеща ВиК система, мизерна баня или счупени прозорци много по-трудно ще бъде продаден.

Грешка 3: Не сте привели имота в търговски вид.

Някои хора отказват да променят каквото и да било в жилището, докато не дойде моментът за продажбата. Но гледката на разхвърляни дрехи и играчки, на безпорядък и твърде персонални принадлежности ще отблъсне купувачите.

Грешка 4: Имате нереалистични очаквания колко време ще отнеме продажбата.

Невъзможно е срокът да се предвиди, зависи от твърде много фактори. Подгответе се психически, че процесът може да отнеме и няколко месеца.

Грешка 5: Не сте наясно с реалната цена на имота.

Направете си онлайн проучване как вървят подобни жилища. Допитайте се и до повече от един брокери за евентуална цена и сравнете информацията.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.