Човекът, който притежава най-скъпата къща в света


Човекът, който притежава най-скъпата къща в света
Снимка:

12462

Мукеш Амбани е най-богатият човек в Индия и един от най-богатите в света. Той е председател на борда на директорите и най-голям акционер в конгломерата Reliance Industries Limited, притежаващ бизнеси в сферите на енергетиката, текстила, ритейла, телекомуникациите. Според Forbes състоянието му се изчислява на 40,2 млрд. долара. 

Само през изминалата седмица богатството на Амбани се увеличи с още 1,5 млрд. долара, след като акциите на компанията му поскъпнаха с 4%. Причината са очакванията за нов изгоден абонаментен план, който телекомът му ще обяви, както и експлоатацията на нови газови находища, пише Money.com.

Сред многото неща, с които Амбани е известен, изпъква това, че е притежател на най-скъпия частен дом в целия свят. Сградата си има име - Антилиа, и представлява 60-етажен небостъргач, чийто строеж е струвал между 1 и 2 млрд. долара. За поддръжката му се грижат 600 души.

Публикация, споделена от Antilia House (@antiliahouse) на

Около Антилиа имаше няколко скандала. Желанието на Амбани да си направи три площадки за хеликоптери беше отхвърлено от регионалните власти, а много индийци определят сградата като обидна демонстрация на богатство на фона на мизерията, в която живеят милиони хора в страната. Небостъргачът противоречи на стандартната за Индия архитектура, а най-парадоксалното е, че семейството на Амбани дори не прекарва много време там.

Мукеш наследява Reliance от баща си заедно с брат си. Компанията има годишни приходи от над 50 млрд. долара. Самият Амбани пък на 20-та позиция в класацията на най-богатите хора в света.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички