Чужденците с все по-голям интерес към български имоти


Чужденците с все по-голям интерес към български имоти
Снимка: БГНЕС

7176

Повишен интерес към покупка на недвижими имоти в България от чужденци се наблюдава в последно време. Интересът на чужденците е към столицата, това е логично, защото тя е най-големият имотен пазар в страната, твърдят брокери.

Чужденците са от различни страни, но малко повече са британците, пише „Монитор”.

„Засега инвестиционните сделки са с имоти от ниския сегмент, защото в него успяваме да предлагаме много добро съотношение между цена и качество. Отделно страната ни е конкурентна заради природните ни дадености”, смятат брокери, цитирани от изданието.

Скъпи и луксозни апартаменти за даване под наем купуваха предимно състоятелни българи. В този сегмент от пазара не можем да привлечем чужди инвеститори, защото трудно можем да се конкурираме с богатите и развити страни от Западна Европа.

Но в курортите ни чужденците са готови да дават по 25 000-30 000 евро за ваканционно жилище. През последните месеци най-високата цена, на която е била сключена сделка за жилище в наш курорт, е 45 000 евро, сочат данните на Bulgarian properties.

„Поевтиняването в Банско продължава да привлича купувачи, като най-голям е интересът от страна на британците, а руснаците инвестират много по-малко от преди. Почти всички, сключили сделка в ски курорта, идват през почивките си, а през останалото време го дават под наем. За тях е важно ваканционните имоти да бъдат в комплекс с осигурена поддръжка”, уточняват брокери.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички