До края на годината Хасково ще има 105 санирани блока

До края на годината Хасково ще има 105 санирани блока
Източник: БГНЕС

Големият ни проект е за енергийната ефективност. Вече имаме 28 блока, които са санирани. Това каза кметът на Община Хасково Добри Беливанов пред "Фокус".

„До края на годината очакваме около 105 блока да бъдат предадени на нашите съграждани. Стават красиви, функционални. Предполагам, че ще се отрази и върху отоплението. Следващата година очакваме, че правителството и Народното събрание ще отпуснат още средства, с което покриваме някъде около 90% от панелните блокове. Работим и по асфалтирането на улиците“, заяви Беливанов.

По думите му следващата година предстои благоустрояването на града.

„В момента, след като санираме блоковете, започваме и облагородяване на междублоковите пространства, изграждане на детски кътове. Освен това и военният министър Красимир Каракачанов беше върнал един голям парцел от около 57 декара. Имаме идеята да изградим един голям, хубав градски парк. Там е също и паметникът на 10-и Родопски полк. Той е на около 500 м от центъра и ще бъде вторият зелен център на града ни“, посочи той. Кметът на Хасково уточни, че следващата година вероятно ще потърсят възможност да модернизират уличното осветление не само в града, а и в цялата община.

„Имаме разработен проект с Гърция, но за момента все още не е получен. Може би ще търсим други възможности“, каза още Добри Беливанов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.