Израелци строят луксозно селище край София


Израелци строят луксозно селище край София
Снимка:

9191

Израелската компания „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД ще създаде модерно селище на име „Плана Хайтс“ край село Плана. Днес правителството одобри проект на меморандум за разбирателство между българското правителството и инвеститора.

Проектът предвижда създаването на селище със собствена инфраструктура в района на Плана планина, между София и Самоков, върху земя в размер на 621 декара. Селището се предвижда да бъде модел за напредък, високи стандарти и качество на живот, ситуиран в изключителна пасторална среда, се казва в съобщение от правителствената пресслужба.

Предвижда се изграждането на комплекс, в който на инвеститори ще се продават парцели. На тях те ще могат да построят къщи, които ще могат да изберат измежду 20 модела, предложени от основния инвеститор.

Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 дка. Първата част от проекта се очаква да приключи през октомври 2019 г.

Инвестираният до момента капитал е около 25 млн. евро. Концепцията предвижда създаването на "зелен" комплекс за близо 500 семейства. Село Плана се намира на 30 минути от София, 20 минути от Боровец и 10 минути от Белчин Баня и язовир Искър. Парцелите са с минимална площ от 500 кв. м., а инвеститорът предлага 20 модела къщи, като периодът за построяването им е до 5 години.

Първите купувачи могат да очакват възвращаемост на инвестицията за период от 5 до седем години. Селището ще има собствена пречистватена станция, пътища и телекомуникационна инфраструктура, детска градина, спортни съоръжения и медицински кабинет, дори и собствена автобусна линия.

Освен към български инвеститори проектът е насочен и към чуждестранните пазари - Израел, Русия и районът на Персийския залив, Англия, Австрия и Испания. 500 парцела ще бъдат продадени като първа фаза от "Да построим своя собствен дом" на индивидуални инвеститори.

Според инвеститорите къща с площ от 150 кв. м. ще струва около 80 хил. евро, които ще бъдат енергийно ефективни и екологични. Селището ще разполага и със собствена автобусна линия.

Повече от 300 парцела вече са продадени, сочат данни на сайта на "Плана Хайтс".

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички