КЗК проверява фирми за евентуален картел при санирането


КЗК проверява фирми за евентуален картел при санирането
Снимка: БГНЕС

3830

Служители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са направили проверка в три софийски фирми, които участват в програмата за енергийна ефективност. Това става ясно от съобщение на институцията.

Посетени са офисите на фирми "Архкон Проект" ООД, "Евиданс инженеринг" ООД и "ВМЛ - консулт" ЕООД в София. Проверките на Комисията са част от проучване по преписка, образувана след самосезиране на КЗК.

Целта на инспекцията е да установи извършено нарушение по Закона за защита на конкуренцията. Служителите са искали на място да открият и изземат преки и косвени доказателства за евентуално извършено от проверяваните предприятия нарушение в областта на забранените споразумения, решения и съгласувани практики (картел).

Евентуалният картел е за манипулиране на процедура за обществена поръчка по Националната програма за енергийна ефективност. В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, Комисията ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения.

Припомняме, че през май Банката за развитие към Съвета на Европа също започна проверки на програмата за саниране. Новият регионален министър Николай Нанков пък заяви, че програмата ще бъде продължена и през неговия мандат.

 

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички