Камерън: Трябва да спрем купуването на имоти с "мръсни" пари


Камерън: Трябва да спрем купуването на имоти с "мръсни" пари
Снимка: Gettyimages

3021

Чужденците, които искат да купят имоти във Великобритания с "откраднати или изпрани пари", трябва да бъдат спирани. Това се казва в реч на британския премиер Дейвид Камерън, която се очаква той да държи по-късно днес в Сингапур, където е в рамките на своето четиридневна азиатска обиколка, съобщава BBC.

В неговото изказване се казва също, че той обещава да разкрие използването на "анонимни мними компании" за купуване на луксозни имоти във Великобритания, най-често в столицата Лондон. Страната не трябва да се превръща в "убежище за мръсни пари от целия свят", се казва още в текста на речта.

"Няма място за мръсни пари във Великобритания, както няма място за мръсни пари и никъде по света", се очаква да каже премиерът.

По време на своята обиколка в Сингапур, Малайзия, Виетнам и Индонезия Камерън ще бъде придружаван и от 31 британски бизнесмени, като цел на посещенията ще бъде и стимулирането на търговията с Източна Азия.

Премиерът се очаква да каже още, че недвижимите имоти във Великобритания, и особено в Лондон "се купуват от хора отвъд океана чрез анонимни мними компании, някои от които с откраднати или изпрани пари"

Повече от 100 000 имота в страната са на името на компании зад океана, като повече от 36 000 имота в Лондон са собственост на офшорни фирми.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички