Лозан Панов и съпругата му ще съдят държавата в Страсбург


Лозан Панов и съпругата му ще съдят държавата в Страсбург
Снимка: БГНЕС

3803

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще съди България заради глобата, която му е наложена от Софийския административен съд за недеклариране на имот пред Сметната палата. Пред bTV съпругата на Панов - Елисавета Панова, беше категорична, че имотът е бил деклариран пред инспектората на Висшия съдебен съвет.

По отношение на нейния апартамент, купен от фирмата „Артекс”, преди да се омъжи за Панов, Панова заяви, че ниската цена е била заради срива на цените по онова време. По думите ѝ фактът, че собствениците на фирмата архитектите Мирянови са им кумове, не е повлиял. „Мисля, че е крайно време да получим признание от легитемен орган, че живеем в завладяна държава. Ако председателят на най-висшата съдебна инстанция не може да получи правосъдие, какво остава за вас и за мен", коментира Панова, цитирана от "Сега".

Попитана дали съпругът ѝ трябва ли да остане на този пост, тя заяви: "Смятате, че трябва да спре да се бори? Не, напротив, трябва да си признаем, че живеем в завладяна държава и просто останалите да изберат дали да продължат да живеят в нея, или да се изправят".

Тя обясни, че единственото, което ѝ е останало, е да покаже всички документи по закупуване на имота си. Панова уточни, че ниската цена се дължи на по-голямата първоначална вноска, която е направила. „465 евро на квадрат са, понеже годината на сключване на сделката е 2013 г. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара в интернет за този период. В началото на 2013 е началото на пика на имотната криза. В този период никой не инвестираше в строителство. Хората предпочитаха да влагат спестяванията си в депозити. Банковият сектор се ползва с добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият компонент, аз закупих не сграда, аз закупих право на строеж, защото сградата е една картинка, което означава, че аз поемам риск. Следващият момент е с първоначалната вноска. Никой не е готов да даде 50% от цената предварително, а 10 до 30% максимум. Това са факторите за цената”, обясни Елисавета Панова.

Панова каза, че личен проблем я свързал с Весела Мирянова. „Аз не се срамувам от познанството си със сем. Мирянови. Построили са едни от най-качествените жилищни сгради през последните 25 г. в София, срамувам се от начина, по който се управлява държавата ни, от тресавището, в което се превърна. Същото това тресавище поглъща и почтените хора вече“, коментира още Елисавета Панова.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички