Най-високият европейски небостъргач ще се строи в швейцарските Алпи


Най-високият европейски небостъргач ще се строи в швейцарските Алпи
Снимка:

6630

Най-високият небостъргач в Европа ще бъде построен в Европа. Той ще се намира в спа курорт в швейцарските Алпи и ще надмине по височина настоящият първенец - лондондският Shard, който се извисява на 310 м, съобщава The Telegraph.

Замисълът за новото архитектурно чудо е то да бъде разположено в покрайнините на Валс, малко градче с около 1000 души население, което се намира в швейцарските Алпи на надморска височина около 1000 м. Новата сграда няма да бъде щаб-квартира на някоя от прочутите швейцарски банки, а луксозен хотел, очакващ заможни гости от Близкия изток и Азия. В хотела е планирано да има около 100 апартамента, като най-евтиният от тях ще струва по около 1000 швейцарски франка на вечер, а най-скъпият спиращите дъха 25 000.

Проектът, който по предварителни изчисления, ще струва около 200 млн. швейцарски франка, ще бъде официално обявен идната седмица в Цюрих. Небостъргачът ще се издигне от доста малка основа – 31 на 16 м., и ще бъде закотвен в земята с необикновено дълбоки основи. Идеята за необикновения хотел принадлежи на Ремо Щофел, собственик на Валс спа, и Пиус Труфер, местен предприемач в минната сфера. Пред в. "20 минути" той заяви, че и двамата желаели да направят един от петте най-добри хотели на света.

Амбициозният проект вече е подложен на критика в Швейцария. Според проф. Виторио Лампуняни от Федералния технологичен институт небостъргачи в Алпите били абсурд.

Проектът все още няма разрешително за стартиране на работата по него. Според швейцарската система на директна демокрация през есента местните жители трябва да гласуват ще има или не небостъргач във Валс.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички