Нанков за жилището си: Нямам никакви нарушения


Нанков за жилището си: Нямам никакви нарушения
Снимка: БГНЕС

3827

След като стана ясно, че зам.-регионалният министър Николай Нанков, подобно на финансовия Владислав Горанов, живее безвъзмездно в жилище в София, той реши да коментира темата във Facebook.

По декларация се оказа, че Нанков е дал на собственичката на апартамента в София Тодорка Сотирова да ползва собствена къща в Априлци. Сега Нанков хвърля повече светлина по случая, като признава, че Сотирова му е "бивша съдружничка", но и набляга, че още през 2015 година е декларирал всички обстоятелства относно имотното си положение:

"1. Не, нямам общ бизнес с Тодорка Сотирова или нейни близки. Да, член на моето семейство, а след това и аз, съм имал общ бизнес с близка на Тодорка Сотирова в далечните вече 2008 – 2009 г., когато съм бил далеч от политиката и публичния живот.

2. На адреса на апартамента, част от който ми е предоставен безвъзмездно от Сотирова, има регистрирано едно дружество и знам за това.

3. На адреса в гр. Априлци, където е родната ми къща, прехвърлена ми през 2017 г., са регистрирани две дружества, свързани с роднина на „семейната приятелка“, които не развиват дейност, видно от публикуваните годишни финансови отчети на електронната страница на Агенция по вписванията – търговски регистър на адрес www.brra.bg, която е публична и всеки може да направи справка относно тези обстоятелства.

4. Предвид справката в Търговския регистър и очевадната липса на каквото и да било дейност, следва логично въпросните дружествата, регистрирани на двата адреса в гр. Априлци, да не изпълняват дейности, включително и по европроекти и обществени поръчки. След направена справка същото важи и за дружеството, регистрирано на адреса в гр. София.

На критиците си ще кажа, че нямам абсолютно никакви нарушения, които да са в разрез със закона или с морала. Вечер спя спокойно и пожелавам на всичките си „доброжелатели“ да са в същия мир със себе си и съвестта си", пише Нанков в профила си в мрежата.

До не толкова отдавна Николай Нанков беше министър на регионалното развитие и благоустройство, но подаде оставка след тежкия инцидент край Своге, при който загинаха 20 души. След това "поемане на политическа отговорност" обаче той бе върнат в МРРБ като зам-министър - пост, който заемаше и по времето на Лиляна Павлова.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички