От догодина ще се отпускат пари за саниране и на по-малки сгради


От догодина ще се отпускат пари за саниране и на по-малки сгради
Снимка: БГНЕС

6942

От догодина ще се предоставят средства за саниране и на по-малки многофамилни жилищни сгради, а сегашният критерий за минимум 36 апартамента в блок ще отпадне. Това съобщи в отговор на въпрос на бизнеса регионалният министър Лиляна Павлова по време на дебат, посветен на оперативна програма „Региони в растеж“, предаде "24 часа".

Националната програма за саниране на панелните блокове, при която се изискват минимум 36 жилища в сграда, ще продължи да действа. Но паралелно с нея по оперативната програма ще се отпускат пари за саниране и на по-малки жилищни сгради, в които има минимум 2 самостоятелни жилища с различни собственици. При това те може да са строени по различни строителни технологии, обясни министър Павлова.

Общо 160 млн. лв. по една от приоритетните оси на програма „Региони в растеж“ са предвидени за енергийна ефективност на жилищни и административни сгради.

Едновременно с тези програми има възможност и за отпускане на пари за саниране на еднофамилни жилища. За целта се преговаря с екоминистерството, за да се използва финансиране по оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, обясни Павлова.

Частично или пълно финансиране на санирането на такива сгради ще се отпуска в населени места с висока запрашеност на въздуха, допълни тя.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички