Пак хвалба от правителството за санирането, задачата била да продължи


Пак хвалба от правителството за санирането, задачата била да продължи
Снимка: МРРБ

4800

Отчитаме сериозни спестявания на енергия и разходи за отопление в санираните блокове по националната програма за саниране. Това увери заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова, която откри обновения блок 4/43 в Белене, заедно с кмета на града Милен Дулев. Жилищната сграда е обновена с над 803 хил. лева, осигурени по Програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

По думите на Крумова правителството си е поставило за задача да продължи програмата за саниране. Припомняме, че програмата се финансира чрез заеми от Българската банка за развитие, а не от държавния бюджет т.е. има лихви. Освен това, по време на служебното правителство, беше повдигнат въпросът защо цените за саниране се определят на база публикуваните от Камарата на строителите средни пазарни цени, както и средни цени на обществени поръчки от 2015 година, след като строителите са заинтересована страна.

"Работим за оптимизация на програмата и търсим варианти за дългосрочно благоустройство на жилищните условия на територията на цялата страна, така че от подобрението на енергийните условия да могат да се възползват повече граждани, включително и живеещите в еднофамилни сгради", каза още заместник-министър Крумова.

Откриването на обновената жилищна сграда бе част от тържествата за честванията на 53-годишнината от обявяването на Белене за град.

 

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички