Пламен Георгиев от КПКОНПИ твърди, че не е купувал имот от "Артекс"


Пламен Георгиев от КПКОНПИ твърди, че не е купувал имот от "Артекс"
Снимка: БГНЕС

3911

Нито съм купувал жилище от „Артекс“, нямам нищо общо, нито познавам някой от фирмата. Това каза председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев пред журналисти в Народното събрание, предаде агенция „Фокус“.

Припомняме, че преди ден сайтът Frognews съобщи, че председателят на Антикорупционния орган също си е купил евтини имоти и така е станал част от аферата "Апартаментгейт".

„Атаките срещу нас са силни, но това няма да ни попречи да си свършим работата. Явно не е удобно на някого нашата Комисия да работи. Ние няма какво да крием от никого от вас“, посочи още Пламен Георгиев.

На въпрос откъде идват атаките, председателят на КПКОНПИ посочи, че най-вероятно от засегнати лица. „Има над 3 млрд. причини. Имаме запорирани имущества за повече от 3 млрд. Това са искове вече внесени в съда. Отделно имахме редица акции, по които задържахме много лица. Явно не е удобно на някой. Даже излезе абсолютно невярната информация, че аз съм придобил жилище в квартал „Изток“. Никога не съм имал жилище в квартал „Изток“. С чувство за хумор мога да кажа, че на някой му се иска да имам жилище там, но аз просто нямам. За съжаление, не мога да си позволя, защото имам дългосрочен кредит. Явно в момента се опитват да замесят имената на всички, да се разрасне скандалът. Обяснявам си го с изборите, които идват. Явно политическата обстановка е сложна, но мен това не ме вълнува. Ние искаме да си свършим работата“, посочи още Георгиев. Той коментира, че не знае дали в случая с политиците също става въпрос за атаки. „Всичко е възможно, ние искаме да видим какви са фактите. В крайна сметка току-що сме започнали“, добави още Георгиев.

Според него около тази фирма има притеснителни сигнали. „Дали те ще се докажат, ще мога да ви кажа, когато приключим“, обясни още председателят на КПКОНПИ.

На въпрос в какви срокове могат да станат готови проверките, Пламен Георгиев посочи: „Дадоха ни 20-дневен срок. Предполагам, че ще се наложи да бъде удължен, защото за нас най-лесно е да претупаме нещата и да направим повърхностни проверки. Идеята е да се свърши един огромен обем от работа. Искаме всички разрешителни, които са дадени от фирма „Артекс“, включително за тази сграда, до която е небостъргач. Искаме всичко да се разрови от игла до конец, за да няма никаква капка съмнения, че сме проверили всичко. Също успоредно ще проверяваме и конфликт на интереси“, посочи още Георгиев.

Попитан дали и заместник-министърът на енергетиката, който днес подаде оставка, ще бъде обект на проверка, Георгиев посочи, че всеки един ще бъде проверяван. Той се ангажира, че след месец би могъл да даде пресконференция за проверката.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички