Ренесанс на старите жилищни райони в София


Ренесанс на старите жилищни райони в София
Снимка: БГНЕС

4862

Старите жилищни комплекси в София се възраждат. Ренесансът на районите, познати доскоро като "панелни", се дължи на коренната промяна в техния облик. Най-отчетливо се забелязва това в източните райони на столицата -"Младост", "Дружба", "Дианабад", "Слатина".

Отличните комуникации, новото качествено строителство, все по-добрата инфраструктура и изгодните цени са сред основните им плюсове, сочат наблюденията на строителната компания BLD Homes, цитирани от "Стандарт".

Според изпълнителния директор Димитър Савов, източните райони имат конкурентно предимство пред останалите заради бързото развитие на бизнес зоната. "Бизнес паркът в "Младост" беше началото на новата ера за тези квартали. Изграждането впоследствие на редица офис проекти покрай бул. "Цариградско шосе" също допринесе за промяната на източната градска част", казва той. По думите му, купувачи в района с най-сериозен потенциал - "Дружба", са главно хора, решили да вземат по-качествено или по-голямо жилище, но да останат в стария си квартал. Проектът "Домино" на BLD Homes разполага с 94 апартамента, от които 30 са вече продадени още преди сградата да има Акт 14.

Намира се в "Дружба II", в непосредствена близост до бул. "Цариградско шосе", Интер Експо Център, две метростанции, търговски вериги и зелени площи. "Цените в "Домино" са около 700 евро на кв. м. Разпределението е 68 двустайни и 26 тристайни жилища. Купуват ги предимно за живеене, но има и дял от 15% за инвестиция", казва Димитър Савов.

 

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички