Български курорт приема плащания с bitcoin


Български курорт приема плащания с bitcoin
Снимка: iStock/Guliver

4839

Туристите по българското Черноморие вече могат да се разплащат с криптовалути. Всеки, който иска да се възползва от новия канал за плащане, може да го стори във всички хотели, част от курорта „Албена”, предава БНТ.

Процесът е бърз и лесен, като наподобява плащането с дебитна карта. Дължимите суми могат да се платят и чрез смартфон или умен часовник.

"Към момента плащания могат да се направят чрез системата на BitPay с утвърдените криптовалути, като bitcoin, Bitcoin Cash и други. Преводът на сумата се отчита веднага. Имате съответната сума, която трябва да се заплати, да кажем 10 лева. Съответно човек с наличност на криптовалута просто допира своя телефон до ПОС терминала и сумата директно се превежда от съответната криптовалута. При нас ние сме посочили евро, превалутира се по курса, който е в момента подаден и съответно тези пари влизат при нас", казва Велина Гюмова, старши мениджър продажби в курорта "Албена". КЗК глоби платформа за криптовалути с близо 200 000 лева

Криптовалутите съществуват от над 10 години на пазара. Ако до преди десетилетие виртуалните пари бяха нещо екзотично, то към днешна дата милиони потребители по света работят всеки ден с тях. Дигиталната валута става все по-популярна и в България в близо 100 ресторанта и места за настаняване вече може да се плаща с криптовалута.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички