Цацаров не е чувал за чеха, обвинен в убийство и свързан с ЧЕЗ


Цацаров не е чувал за чеха, обвинен в убийство и свързан с ЧЕЗ
Снимка: БГНЕС

3371

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че не знае за лицето Никола Молчан, разследвано за три убийства и част от делегацията на "Инерком България", която беше за последно в Прага на преговори с ЧЕЗ. Все пак обвинител номер едно посочи пред депутатите от временната комисия за ЧЕЗ, че съответната проверка ще бъде извършена, като така отговори на въпроса на Крум Зарков от БСП.

"По отношение на третия ви въпрос, аз тази информация я чувам сега. Самото име, което ми цитирате, не ми говори нищо, но ако такъв въпрос бъде зададен, заедно с другите въпроси, съответна проверка ще бъде извършена и ще мога да ви дам пълна информация. Това не е някаква тайна, ако такива факти съществуват", бяха точните думи на Сотир Цацаров.

Припомняме, че когато Гинка Върбакова отиде да води разговори с ръководството на чешката компания дали може българската държава да влезе в сделката, Молчан е бил преводач на българите, но не е бил официален член на екипа на Върбакова, потвърди по-рано говорителят на ЧЕЗ Алис Хоракова.

"Поставил съм въпроса относно Никола Молчан пред службите". Така накратко председателят Комисията и депутат от БСП Жельо Бойчев коментира по-рано пред Actualno.com имат ли интерес компетентните органи относно ролята на Молчан в сделката. Още подробности прочетете ТУК.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички