Цачева отрече, че законови промени ще превърнат всеки втори българин в длъжник

Цачева отрече, че законови промени ще превърнат всеки втори българин в длъжник
Източник: БГНЕС

Сигурни ли сте, че с промените в Наказателния кодекс няма всеки втори българин да се превърне в длъжник, преследван криминално – на този въпрос правосъдният министър Цецка Цачева отговори, че категорично не е вярно, че ще се случи такова нещо и че всеки, който дължи нещо по договор, ще бъде третиран като престъпник.

Трябва да има пряк умисъл и значителни вреди – едновременно, за да говорим за задействане на закона, уточни правосъдният министър.

Няма опасност прокуратурата да си избере кого да преследва. Това е колективно подготвен текст, добави тя пред Нова телевизия, като припомни, че поправките в Наказателния кодекс са приети само на първо четене и може да се предложи "по-прецизен" текст.

Цачева посъветва и бившия правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов да прочете доклада на чуждите прокурори, изготвен съгласно Механизма за сътрудничество и проверка.

В този доклад ни казват да се преразгледа чл. 282 от Наказателния кодекс, т.е. да се приравнят последствията от едно и също поведение в публичния и частния сектор, обясни министърът.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.