BMW не се уплаши от Тръмп


BMW не се уплаши от Тръмп
Снимка:

2614

Автомобилният гигант BMW не се е отказал от плана си за нов завод в Мексико въпреки враждебността на Доналд Тръмп към вносните коли. Новоизбраният президент на САЩ заплаши, че ще наложи солен данък на компании, които произвеждат автомобили в Мексико за американския пазар.

BMW ще инвестира 1 млрд. долара за фабриката, докато други фирми правят вложения в Щатите или изместват продукцията си другаде, пише BBC. По-рано стана ясно, че Fiat Chrysler например ще отвори 2000 нови работни места в САЩ и ще сглобява там някои от моделите си.

Маркетинг директорът на BMW Иън Робертсън заяви, че компанията му със сигурност ще се придържа към плановете си за Мексико, откъдето ще експортира коли за цяла Северна Америка. В същото време тя ще вложи и 1 млн. долара в завода си в американския щат Южна Каролина.

„BMW е най-големият износител на коли от САЩ по отношение на стойността. Няма спор за това дали BMW е у дома си в Щатите. Да, строим завод в Мексико. Да, миналата година построихме завод в Бразилия. Да, строим фабрики в други част на света, тъй като капацитетът ни се увеличава. Но това е просто нормална стратегическа посока на производството“, каза той.

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички