Цената за чадър и шезлонг ще влиза в оценката на концесионерите, заяви Павлова

Цената за чадър и шезлонг ще влиза в оценката на концесионерите, заяви Павлова
Източник: БГНЕС

Предложената от кандидат-концесионери цена за чадъри и шезлонги ще бъде част от оценката при предоставяне на плажове концесия. Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството инициира процедура за избор на оценител, който да направи оценка за нови 15 концесии на морски плажове, съобщи Павлова пред журналисти след заседание на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Нов елемент ще бъде допълнително изискване за цената на чадъри и шезлонги, обясни Павлова и подчерта, че цената в момента варира от 5 до 60 лева и е огромна диспропорцията, така че за да се стимулират кандидат-концесионерите, който предлага максимално ниска цена или безплатна площ и безплатно ползване на чадъри, ще получава повече точки.

Павлова и министрите на вътрешните работи и на туризма са обсъдили още при създаването на министерството на туризма управлението на плажовете да премине към новото министерство. "Очакваме то да предложи на Съвет за развитието своята концепция и визия и да предложи изменение на закона. Всичко това трябва да се случи в следващите месеци, за да се случи прехвърлянето от януари следващата година", каза Павлова

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.