Цени на горивата: Колко дават за бензин домакинствата в САЩ?


Цени на горивата: Колко дават за бензин домакинствата в САЩ?
Снимка: iStock

7262

Поскъпването на бензина в САЩ засегна сериозно семейния бюджет на американците. Разходите за гориво на домакинствата отвъд Океана почти са се удвоили – те вече харчат около 5000 долара годишно за бензин, спрямо 2800 долара преди година, според анализ на консултантската компания Yardeni Research. Рекордна инфлация в САЩ

Необходимите средства за гориво достигнаха 3800 долара годишно през март, а през настоящата седмица цената на дребно на бензина в САЩ достигна рекордните 4,59 долара за галон, посочват от фирмата. Петролът в САЩ скочи към 115 долара за барел

"Нищо чудно, че индексът на потребителските настроения е толкова понижен. Чудното е, че продажбите на дребно са били толкова изненадващо силни през април и май", отбелязват от Yardeni в бележка, цитирана от CNBC.

Доходите на потребителите, коригирани спрямо инфлацията, почти не растат, но те са натрупали много спестявания и използват все повече кредитните си карти. Инфлацията в САЩ - близо до 41-годишен връх

Изследователската компания обаче предупреждава да не отписваме американския потребител. "Когато сме щастливи, харчим пари. Когато сме депресирани, харчим още повече пари!", твърдят експертите на фирмата.

Изненадващо за мнозина продажбите на дребно в САЩ се представят доста силно – през април те са нараснали с 8,2% на годишна база.

Продажбите на бензин всъщност намаляват през април спрямо март, тъй като цените временно паднаха, преди да достигнат рекордни нива през май. Разходите за бензин през април са се увеличили с почти 37% спрямо година по-рано, според данни на Министерството на търговията на САЩ.

Допреди година цената на бензина беше 3,04 долара за галон преди година, но тази седмица средната цена се повиши над 4 долара за галон във всичките 50 щата, според данните на Американската автомобилна асоциация. Средната цена в САЩ в сряда беше 4,57 долара за галон.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички