Цените на имотите в Лондон падат, а може и направо да се сринат

Цените на имотите в Лондон падат, а може и направо да се сринат
Източник: iStock/Guliver

Имотите в Лондон поевтиняват, а ако Великобритания излезе от ЕС без сделка, те може да се сринат. Това твърдят експерти и анализатори пред Reuters.

Тримесечното проучване сред около 30 специалисти от жилищния пазар, проведено миналата седмица, сочи, че цените на жилищата в столицата, където чуждестранните инвеститори накараха цените да се изстрелят нагоре, ще спаднат с 1,6% тази година и с 0,1% следващата.

Несигурността около преговорите за Brexit вече подплаши чуждестранните инвеститори. На въпрос как ще се отрази излизането от ЕС без сделка върху цените в Лондон, отговорите варират от „краткосрочен спад“ до „разрушително“ и „катастрофално“.

На въпрос каква е възможността за значителна корекция на жилищния пазар в Лондон преди края на 2019 г., специалистите дават сравнително висока медианна оценка от 29%. Най-високата е 75%. Това обаче може да е и добра новина, например за хората, които в този период искат да купят своето първо жилище.

Великобритания трябва да напусне ЕС през март. Сделка все още не е постигната, което поставя редица рискове пред британската икономика.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.