Чужденци предявяват абсурдни жалби срещу родни хотели


Чужденци предявяват абсурдни жалби срещу родни хотели
Снимка: Pixabay

3316

Британски летовници, почивали у нас, години след като са се завърнали във Великобритания предявяват искове за изплащане на обезщетения за уж претърпени вреди в родни хотели. Това отбелязват от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

"Често жалбите на задграничните курортисти са по-скоро абсурдни", обясниха хотелиерите. Те дават пример с английски турист, който бил на почивка у нас, поискал обезщетение за това, че загубил равновесие и паднал по мокра настилка в хотел в курорта. Според хотелиерите обаче пропуснал да посочи, че дисбалансът в движенията му се дължал на злоупотреба с алкохол.

Механизмът, оповестен на годишното общо отчетно събрание на членове на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, е следният: тypиcтитe ce пpибиpaт y дoмa, слeд няколко месеца ce cвъpзвaт c aдвoĸaт, който започва да пpитиcĸa тypoпepaтopa, a тoй - cъoтвeтния xoтeл за изплащане на oбeзщeтeния, пише "Дарик".

Браншът разчита на адекватни промени в законодателната политика в туризма. И настоява за спешно решаване на проблемите с многобройните незаконни временни обекти, със законодателните и нормативни актове, които не съответстват на реалната среда и пр.

Сред наболелите и неотложни за решаване проблеми хотелиерите посочиха също липсата на проекти по реновиране и поддържане на инфраструктурата в Слънчев бряг, недостатъчната ефективна реклама на туристическия продукт и не на последно място - огромната липса на квалифицирана работна ръка в сферата на туризма.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички