Covid-19 съсипа гръцкия туризъм. За какво моли браншът?


Covid-19 съсипа гръцкия туризъм. За какво моли браншът?
Снимка: iStock

6336

2020 г. беше една от най-тежките за туризма в Гърция. Блокираните пътувания донесоха огромен отлив на туристи и невиждани загуби – браншът изгуби над 70% от приходите си в пандемията от Covid-19. За Гърция това е катастрофа

Собствениците на туристически агенции в Гърция призоваха правителството да изработи спешна и конкретна стратегия за туристическия сезон, както и конкретни и ясни правила за работа на бранша, предаде БНР.

"Вече приемаме резервации в неяснота как ще се работи това лято", споделят туроператорите. Все още няма яснота за движението на европейските граждани и при какви условия туризмът ще се обвърже с подготвяния имунизационен паспорт.

Не се знае и дали работещите в туристическия сектор е задължително да са имунизирани, дали хотелите трябва да приемат гости след бърз тест за коронавирус. "Не можем да се подготвим за сезона, без да познаваме правилата", категорични са от туристическия бранш.

Цялата туристическа верига трябва да бъде с мерки, които да ограничат разпространението на вируса, е позицията хотелиерите в Гърция. Коронавирусът съсипа туризма в Европа

Отваряне на ресторантите и таверните в южната ни съседка се очаква през месец май след Великден.

Опозицията обвини правителството на премиера Мицотакис, че няма адекватна политика за туристическия сектор. Гръцкият премиер заяви, че целта е тази година гръцкият туризъм да достигне поне 50% от нивото на 2019 г.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички