4 актьорски умения, които могат да послужат на всеки


4 актьорски умения, които могат да послужат на всеки
Снимка: iStock/Guliver

7454

В определени ситуации от живота актьорските техники могат да бъдат полезни за всички, не само за хората, превърнали в своя професия киното и театъра. Ето кои способности трябва да заимствате от представителите на седмото изкуство според Weekend Rambler.

Решителност

Актьорите често са нервни, преди да излязат на сцената - типичен пример за нормален човешки страх, който всеки трябва да преодолее. Решителността е едно от основните качества на актьора и е необходимо на всеки един от нас ежедневно.

Емоционална интелигентност

Няма друга професия, която да е така тънко обвързана с емоционалната съставка на живота. Актьорът развива изключителна чувствителност към нюансите на емоциите на другите хора. Такова умение в живота може да направи всеки човек по-добър, дори и да няма много общо с изкуството.

Абстрактното мислене

Способността за абстрактно мислене обикновено е белег на много силен интелект. За добрия актьор тази способност е професионална необходимост, но за един обикновен човек тя може да даде основа за преосмисляне на перспективите

Добра памет

Днес няма нужда да помним каквото и да е - всичко се съхраняват в цифров вид, достъпен по всяко време. Но това е "мечешка услуга" за ума и паметта на човека. Последните хора, които учат наизуст огромни количества текст, са актьорите. Опитайте се да научавате всеки ден по едно стихотворение и месец по-късно паметта ви ще бъде най-точното оръжие, което да използвате за собствените си цели.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички