5 грешки при боядисване на косата у дома


5 грешки при боядисване на косата у дома
Снимка: Thinkstock/ Guliver

10250

Почти всяка втора жена в света се боядисва поради различни причини – смяна на визията, прикриване на белите коси или защото обожава блясъка в косите си. Много от тях се доверяват на професионалисти, но голяма част не успяват да вместят в графика си посещение във фризьорския салон и се опитват да се справят сами в къщи.

Ние, от Agora BBeauty - онлайн магазин за красива коса постоянно помагаме на нашите клиенти за избора на марка и цвят при покупка на боя за коса, защото знаем, че понякога потребителите пропускат нещо ключово. Ето защо решихме да споделим най-честите грешки и да дадем кратки насоки как да действате.

1. Цветът ми не стана като на косичката от каталога

Това е най-често срещаният коментар. Мострите във всички каталози се правят върху бяла основа и ако вашата не е такава, то е напълно нормално да не получите същия резултат. Естественият ви цвят и структурата на косъма също оказват влияние на крайния резултат.

За да определите по-прецизно цвета е нужно да обърнете внимание на номера под косичката, който казва две неща: първо – основната гама и второ – дали има някакви оттенъци в цвета. Номерът на основния цвят обикновено е отделен от оттенъка със знак – точка, запетая или наклонена черта.

Основният цвят е цяло число, като 1 е най-тъмният цвят на косата. Оттенъците се номерират от .0 до .9, като някои цветове могат да имат до три оттенъка. Първият номер, след знака е основен и той има по-голямо значение върху крайния цвят на косата.

Ако нямате опит в боядисването, най-доброто, което можете да направите е да се допитате до нашите консултанти. Те ще ви предоставят най-правилните съвети и насоки, за да получите желания резултат.

2. О не, патешко жълто!

Да, жълти, оранжеви, дори червени пигменти избиват при всяко изсветляване на косата. За да неутрализирате нежеланите нюанси, трябва да използвате боя със студен оттенък. Ако косата жълтее или оранжевее, изберете цвят с пепелен или виолетов оттенък. А за да неутрализирате тъмно оранжеви или червени пигменти, използвайте боя с матов нюанс.

3. Ужас! Косата ми стана зелена

Този ефект се получава най-често при боядисване на руси или силно изтощени и порьозни коси. Каква е причината? Боядисаните коси в студени, пепеливо руси тонове са най-изложени на риск. Косата в тези случаи приема студените нюанси (пепелни, лилави и мат) и пропуска топлите (златни, медни и червени).

Ако „бедствието” ви връхлети, препоръчваме използването на боите в топлата гама. Ако сте решили да потъмните русата си коса и да минете в отбора на брюнетките, то съветваме да направите предварителна пигментация.

4. Корените ми „светнаха“

Този неприятен момент се появява най-често при първоначално изсветляване на тъмна коса. За да избегнете драстичната разлика между цвета на корените и този по дължините, започнете боядисването от краищата на косата, а корените оставете за финал.

5. Косата ми стана като „метла“ след обезцветяване

Боядисаната коса се нуждае от специални грижи. Изключително важно за здравето на косата, качеството на цвета и неговата трайност е каква боя използвате.

В състава на професионалните бои за коса присъстват висококачествени съставки, които щадят косата по време на химичния процес и запазват максимално здравината на всеки косъм. Последващата грижа също е от значение. Един процес на обезцветяване прави косата по-слаба, по-порьозна и много по-лесно късаща се.

За възстановяването на здравината и красотата на косъма и активизиране производството на кератин след обезцветяване, ние препоръчваме да използвате професионални продукти, в състава на които има кератин. Не забравяйте и възстановяващите маски за коса.

В състава им често присъстват протеини, кератин или други активни съставки, които подпомагат регенерацията и гарантират по-красива коса.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички