7 знака, че крадци са набелязали дома ви


7 знака, че крадци са набелязали дома ви
Снимка: iStock/Guliver

10867

Аларми, модерни ключалки, кучета - понякога дори тези предпазни мерки не могат да спрат наглите крадци. Самите вие обаче можете да допринесете за сигурността си, като просто сте по-наблюдателни. Често апашите наблюдават даден имот известно време, преди да го оберат. От BrightSide изброяват няколко знака, сочещи, че домът ви е набелязан и трябва да сте нащрек.

1. Проблеми с осветителните тела. Лампите в двора или пред входа мистериозно са се развалили? Възможно е това да е дело на крадци, подготвящи обир.

2. Странен знак на вратата или в близост до дома ви. Понякога престъпниците отбелязват имотите, в които смятат, че могат да влязат лесно.

3. Зачестили обаждания от непознати номера, които веднага ви затварят. Може би някой се опитва да установи кога сте си вкъщи.

4. Счупена брава или ключалка. Някой може да се е опитал да влезе в дома ви и това, че първият път не му се е получило, не означава, че няма да пробва отново.

5. Нов чистач. Ако използвате услугите на фирма за почистване и винаги ви пращат един и същи човек, но изведнъж пристигне друг, е нормално да се усъмните. Проверете дали новият наистина е служител на фирмата. Непознати хигиенисти във входа също са подозрителни.

6. Липсващ боклук. Възможно е крадци да са преровили или взели боклука ви, за да търсят документи или пък да се опитат да научат нещо за навиците ви.

7. Изчезнало куче. Не е речено, че щом кучето го няма в двора, то е взето от крадци, но и такава опция е вероятна. Понякога апашите разчистват пътя си предварително, като отстраняват четириногия пазач и се връщат два или три дни по-късно, за да нахлуят в имота.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички