Богати и звезди в света на бизнеса – те са (не)осъзнатата мъжка мечта (СНИМКИ)


Богати и звезди в света на бизнеса – те са (не)осъзнатата мъжка мечта (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver

5318

Жени и пари – мечтата на всеки мъж открай време. Отдавна обаче живеем във времена, в които жените изкарват парите поне толкова, ако не и повече, колкото и мъжете. А какво по-хубаво от това да имате красива жена, която носи парите вкъщи? Ето и класацията на Expert.bg, която не подрежда тези умни и секси бизнес дами, а само ви запознава с тях и ви оставя да си помечтаете.

Хедър Бреш


Това е главният изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Mylan – и тя заслужи позицията през 2012 година, след 20 години работа в компанията, започвайки като администратор в една от фабриките на Mylan. Заплатата на Бреш вече надхвърля 20 млн. долара годишно, като успехът се дължи на медикамента EpiPen. Това по същество представлява епинефрин – веществото, от което има нужда всеки, проявил животозастрашаваща алергична реакция.

Джесика Херин


Херин е съосновател на сайта WeddingChannel.com – най-популярният сайт на сватбена тема. Тя успява в това си начинание когато е само на 24 години. Херин се издига до директор на Dell, но не се задоволява само с това – тя прави платформата Stella & Dot, на имената на своите баби, с която дава възможност на жени-предприемачи да достигнат до повече хора посредством своите бизнес идеи и продукти. Само преди година обемът на продажбите на Stella & Dot вече прехвърли 300 млн. долара годишно.

Дилън Лорън


Когато е на 16 години, дъщерята на Ралф Лорен получава „неустоимо“ предложение от прочутия си баща – новият парфюм на козметичната му империя да се казва „Дилан“. Моментално Дилан отказва предложението – защо иска името ѝ да се превърне в нейна собствена търговска марка, а не на баща ѝ. И успява – в сладкарския бизнес.

Тори Бърч


За по-малко от 10 години Бърч създава модна империя, която я прави милиардер. Всичко започва от нейната кухня, а успехът ѝ става умопомрачителен, след като артикулирите от нейния бранд – чанти, очила и обувки, буквално биват разграбвани. Бърч започва кариерата си като моден критик, но получава неоценима помощ от бившия си съпруг Кристофър Бърч под формата на 2 млн. долара. Останало е история – за милиарди, като към момента личното ѝ състояние е 1 млрд. долара, а пазарната стойност на компанията ѝ – 3-4 млрд. долара.

Мариса Майер


Бившият изпълнителен директор на Yahoo няма как да бъде пренебрегнат. Да, Мариса не успя да върне компанията на пътя на успеха, но дори факта, че остана на този ветровит пост три години е достоен за уважение – при годишна заплата от над 27 млн. долара, при това без бонусите и опциите с акции. Майер прави име в Google, където е начело на програмата за ментори, с която интернет гигантът привлича перспективни млади кадри и ги подготвя да поемат лидерски позиции в Google. Тя става и вицепрезидент на Google, отговарящ за търсачката и продуктите на компанията. И определено работата ѝ има резултат – все пак в момента сигурно ползвате Google, нали?

Снимки: Getty Images/Guliver

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички