Григор Димитров вече спечели милиони от Australian Open

Григор Димитров вече спечели милиони от Australian Open
Източник: Getty Images/Gulliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава с доброто си представяне за 2017-та година, като все още няма загуба. Това го прави номер 1 сред тенисистите от началото на годината.

Българинът се класира за първи път на полуфинал на Australian Open, но освен точки, Димитров вече е заработил и солидна сума. За 10-те дни игра в Мелбърн Григор е спечелил почти 577 000 евро (1,3 млн. лева).

При положение, че се класира на финал и стигне до мач за титлата в неделя (29 януари), Димитров ще спечели общо 2 548 448 лева, а ако вземе трофея, ще прибави към банковата си сметка 5 096 896 лева.

Тази година организаторите на Australian Open увеличиха наградния фонд с 14% и той достигна до рекордните 50 милиона австралийски долара.

Парите за първия за годината турнир от Големия шлем в тениса са се вдигнали повече от три пъти от 2001 година насам.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 1

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.
  • Brown Scotte

    Brown Scotte
    BINARY OPTIONS / FOREX търговия е световна инвестиционна търговия, която печелите повече печалби, като минималната инвестиция от $ 450 можете да направите печалба от 250 долара на ден, а през седмицата да спечелите $ 3,700 или повече с пълен достъп за наблюдение на Вашата търговска сметка. Може да учи как да търгува и 10% ще бъде моята комисионна след оттеглянето ви. Свържете се с мен на e-mail brownoptions@gmail.com или Whatsap Number +1 267-527-5993