Истинският "вълк от Уолстрийт" живее в лукс, макар че дължи милиони


Истинският "вълк от Уолстрийт" живее в лукс, макар че дължи милиони
Снимка: Getty Images/Guliver

7825

Знаете ли кой е прототипът на героя на Леонардо ди Каприо от "Вълът от Уолстрийт"? Това е бившият борсов брокер и настоящ мотивационен лектор Джордан Белфорт. 

Самият Белфорт твърди, че в последните години се е променил и вече не прилича на алчния и покварен образ, пресъздаден от ди Каприо. Разследване на изданието Inside Edition обаче сочи друго. Белфорт продължава да живее разточително, макар да дължи милиони на хора, котио е измамил.

През 2014 г. "вълкът от Уолстрийт" се похвали, че планира да върне около 100 млн. долара на 1513 жертви. “Ще направя турне в САЩ, което вече обявих, като 100% от приходите ще отидат за разплащане с жертвите,” заявява тогава Белфърт пред Inside Edition. Дали обаче обещанията му не са били поредната измама?

От Inside Edition откриват, че той все още дължи 100 млн. долара на своите жертви, но тези огромни задължения не го спират да живее царски.

Той живее в огромни домове, като имение на брега на океана в Калифорния и къща с пет спални на брега на езерото Тахо в Невада, която наема и която се продава срещу 16 млн. долара. Ходи на почивки, за да кара ски и дори заведе годеницата си във Ватикана.

Пенсионираният зъболекар Алфред Вит например твърди, че Белфърт все още му дължи над 200 000 долара.

“Повръща ми се всеки път, когато гледам тези снимки,” казва Вит, при вида на снимките от луксозните почивки на Белфърт. "Той е лъжец и проклет измамник."

В днешно време Белфорт обикаля света и печели сериозни пари, като изнася лекции за финансовия успех.

Лиса Гереро от Inside Edition наскоро засича Белфорт по време на събитие в Лондон. Залата е пълна, 3600 мъже и жени попиват внимателно всяка негова дума. Гереро обаче е там по друга причина. Тя искала да го попита за всичките тези забравени жертви.

Когато Белфорт дава думата на публиката за въпроси, Гереро, взема микрофона: “През 2014 г. обещахте, че ще платите дължимото на всичките си жертви още през същата година. Три години по-късно вие все още им дължите 100 млн. долара,” казва тя под освиркванията на част от посетителите на събитието. “Кога ще платите на жертвите си?”

“Вълкът” обаче не е в настроение да отговаря и пита за следващия въпрос. Охраната взема микрофона от Гереро и я извежда от залата. Малко след това Белфорт внезапно слиза от сцената.

От щатската прокуратура, която следи темповете, с които Белфърт се разплаща с жертвите си, отказват коментар.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички