Как да изберем перфектния спален комплект


Как да изберем перфектния спален комплект
Снимка: iStock/Guliver

2475

Най-важното за едно спално помещение е да ви предразполага, да се чувствате комфортно, удобно и спокойно. То трябва да бъде функционално и да умее да изпълнява всички свои задачи. Подбирайки внимателно интериора, то вие сте в правилната посока. Цветовете, картините по стените, пердетата и аксесоарите са само 20% от уюта. Останалите 80% изцяло падат върху плещите на мебелите. Затова изборът им не винаги е лек и изисква известна доза познания, внимание, отношение и нюх.

Основни насоки, към които да се придържаме при избора на спален комплект

Три са определящите фактора при обзавеждането на това помещение – големина, лични предпочитания, бюджет. Съобразно тях можете да се впуснете към откриването на елегантни, функционални и удобни решения, които да ви осигурят спокойствие, хармония и релаксиращо усещане.

Не всеки е наясно с това какво представлява стандартният спален комплект. Той се състои от няколко отделни елемента – легло, скрин, нощни шкафчета и гардероб. Към него може да бъде прибавен матрак, но е твърде вероятно и сами да си го изберете. В случай че разполагате с по-голямо помещение, то спокойно към него би могло да се добави маса за телевизор, тоалетка, люлеещ стол или друго.

Каквото и обзавеждане да изберете от готовите предложения в МебелМаг, то винаги се придържайте към размерите на стаята. Ако проектантските ви умения са слабата ви черта, вземете един лист хартия и разположете всяка мебел така, както искате да изглежда интериора. В случай, че разполагате с малко повече излишни финанси, можете да се възползвате от услугите на 3Д визуализациите. Така ориентацията ви ще бъде много по-точна и ясна, наблюдавайки мебелите в магазина.

Винаги мислете рационално и фокусирайте вниманието си върху практичността и удобството. Модулните спални са изключително добра идея, тъй като позволяват лесно конфигуриране, спрямо вида на помещението. Малките стаи се нуждаят от по-малко на брой мебели, но с по-засилена функционалност, например легло с подматрачно отделение, където да съхранявате обемния текстил, като одеала, завивки, възглавници или друго. Гардеробите с плъзгащи врати също не са за подценяване – те спестяват много място.

Цветова гама на стаята, която ще обзавеждате

Цветовете са другото нещо, за което да внимавате. В не малко от домовете хората избират цвета, единствено според личните си предпочитания, без да се съобразят с това дали подхожда на мебелировката. Като резултат се превръщате в свидетели на безвкусно обзавеждане, в което липсва грам естетика и красота.

Ако подовата настилка, пердетата и мебелите са в различна гама, то вероятно никога няма да се докоснете до усещането за уют, топлина и хармония. Любителите на модерния стил могат да заложат на гланцираните мебели, които създават усещане за повече лукс.

Запълнете празните пространства с допълнителна мебел

Не приемайте спалнята единствено като помещение за сън и почивка. Все пак на това място прекарвате не малка част от времето си будни и възможността да погледате филм с любимия човек не е за подценяване. Можете също така да помислите за допълнителна мебел, като маса за телевизор, поставка за DVD или друго. В МебелМаг ще се сблъскате с безброй решения, задоволяващи потребителското търсене.

Запълнете празното пространство в голямата си стая с красива масичка за четене и удобно кресло, където да прекарвате част от свободното си време. Уверяваме ви, че един такъв обособен кът може да ви дари с усещане за пълноценна почивка. Някой от суетните дами държат на това да присъства в помещението тоалетка с табуретка, където да се разкрасяват в пълно уединение.

Мебелите са значимата част при обзавеждането, но изборът на матрак също не бива да се подценява. Посредством него вие ще разберете какво е това да спите върху облаци или ще се събуждате с болки в различни части от тялото.

Преди да се впуснете към каквато и да било инвестиция, то направете разумен разчет на финансите си. Планирайте разходите си така, че да можете да се сдобиете с наистина качествени мебели, определящи цялостния интериор в спалното помещение. Няма да бъде излишно да си изготвите предварителен план на бюджета, който да следвате до последната минута. Така и отличните резултати няма да се забавят.

За онези от вас, които все още са в търсене на правилното място, от където да си закупят висококачествено спално обзавеждане, то в МебелМаг ще открият богат избор и конкурентно ниски цени.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички