Как пренасянето в нов дом да бъде по-малко стресиращо


Как пренасянето в нов дом да бъде по-малко стресиращо
Снимка: Pixabay

4013

Често големите промени в живота са съпътствани от преместването в нов дом. И като всяка друга промяна, и тази си има тежки моменти (в буквалния и преносния смисъл на думата). Добрата новина е, че не е задължително опаковането на багажа да е толкова стресиращо, колкото си представяте, ако знаете как да организирате процеса. Вижте тези 5 съвета на Lifehack, които ще намалят стреса, ако ви предстои пренасяне в ново жилище.

1. Започнете да опаковате рано. Не може да започнете да опаковате вещите си в нощта преди самото изнасяне и да очаквате да няма стрес. Подготовката и подреждането на багажа трябва да стане поне седмица по-рано, за да имате време да прегледате всичко внимателно, да групирате вещите и т.н. Когато разполагате с повече време, ще имате възможността спокойно да ревизирате цялата си покъщнина и да прецените кои от нещата искате да вземете с вас, кои искате да дарите, подарите на приятели или да изхвърлите, ако вече не са годни за употреба. Освен това ще можете да зададете собствено темпо на опаковането, без да се налага да гоните времето.

2. Поставете етикети на кутиите. Това важи за абсолютно всички кутии и гарантира гладкото протичане на процеса по придвижване на вещите от едното място към другото. Ако си направите списък с всички кутии, може да проверите дали нещо не ви липсва, когато пристигнете в новия си дом, както и да реагирате навреме, ако нещо се е изгубило. Освен това ще се ориентирате по-лесно, когато търсите конкретни неща.

3. Изпратете децата да играят при съседите. Ако децата ви не са достатъчно големи, за да предложат истинска помощ в организацията на багажа, то най-добре е да ги изпратите на гости при съседите или при баба и дядо. Бъркотията, която малчуганите могат да създадат, без умишлено да искат да пречат, може да ви причини много ненужни главоболия. Вземете превантивни мерки и не си го причинявайте.

4. Наемете временен склад. Наемането на складово помещение в близост до новото ви жилище, може да се окаже най-доброто решение, което сте взимали някога. Особено, ако разстоянието между двете локации е твърде голямо и не е възможно пренасянето на всички вещи в рамките на един ден. Тогава складът ще ви бъде много полезен, защото поетапно може да пренасяте нещата първо там и в деня на официалното преместване – да ги придвижите до крайната дестинация.

5. Бъдете сигурни, че имате чанта с инструменти под ръка. Това е едно от най-важните неща, които трябва да вземете със себе си. Помислете за всички мебели, които тепърва трябва да сглобявате отново, картините и снимките, които трябва да окачите по стените и т.н. Чукът, отвертките и клещите ще се превърнат в най-добрите ви приятели по време на нанасянето в новия ви дом.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички