Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ


Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ
Снимка: БГНЕС

5608

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ. Това стана ясно от гласуване в СЕМ след проведения конкурс, в който участваха шестима кандидати.

Каменаров получи четири от общо пет гласа. Подкрепен бе от Бетина Жотева, Мария Стоянова, Розита Еленова и София Владимирова.

Кой е Константин Каменаров?

През 90-те години на XX век Константин Каменаров започва работа в БНТ, като репортер в новините на „Ефир 2“ и „По света и у нас“, по-късно става водещ на новините по Ефир 2.

През 1999 година за кратко е говорител на правителството на Иван Костов и оттогава е смятан за човек, близък до някои бизнес кръгове, особено до кръга "Капитал". След несполучливата авантюра с кабинета "Костов", Каменаров заема също за кратко поста говорител на Mtel. Интересен факт за Каменаров е, че е завършил медицина.

Той е женен за водещата на "По света и у нас" Радина Червенова.

Истории от медийната кухня

По времето на първия мандат на Вяра Анкова (2010-2013), с която са приятели, е назначен за оперативен директор в БНТ. Длъжността „оперативен директор“ е създадена от ръководството на БНТ специално за Каменаров, като дотогава подобна длъжност не съществува в длъжностното разписание на телевизията-майка. Създаването ѝ донякъде е продиктувано от необходимостта да се разграничи от длъжността "изпълнителен директор", която доскоро е била заемана от Тома Иванов (бивш финансов директор на БНТ и бивш член на СЕМ), напуснал при неизяснени обстоятелства. Припомняме, че Иванов също е кандидат за генерален директор на Националната телевизия, а освен това в началото на века напуска "по взаимно съгласие" БНТ, след като работи там като финансов директор и временно изпълняващ длъжността генерален директор на телевизията.

Според информация на Actualno.com Иванов си тръгва заради проблеми с обществени поръчки. Преди четири години Каменаров напуска, без официално да е ясно защо. Твърди се, че се е набъркал в обществени поръчки за доставка на техника за цифровизция, което е извън пълномощията му. След напускането му длъжността "оперативен директор" е закрита.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички