Над 2,5 млн. лева събра "Българската Коледа"


Над 2,5 млн. лева събра "Българската Коледа"
Снимка:

2900

Тази година фокусът на кампанията "Българската Коледа" е върху децата с тежки хронични заболявания. Събраната сума надхвърля 2.59 млн. лв. и е най-голямата сума, събирана в рамките на мандата на Росен Плевнелиев. Това заяви Мария Иванова - прессекретар на президента Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

Резултатите в дарителската банкова сметка са 1.808 млн. лв. В борда на кампанията са получени 792 хил. SMS-а, от които са събрани 792 хил. лв. За кампанията тази година парите ще се използват за децата и техните семейства, за да се подобри състоянието им. Ще се отделят средства и за високотехнологична апаратура, както при всяка кампания.

170 заявления за подпомагане на деца са постъпили и 20 заявления от болници за закупуване на апаратура със средства от кампанията. До момента се увеличава броят на индивидуалните дарители - над 2800 души, а 430 са представителите на бизнеса, които са дарили за кампанията. Много деца и 95 училища от цялата страна са се включили, както и много публични личности.

Дарина Благова - съветник на президента по кампанията "Българската Коледа", заяви, че постигнатите резултати са заради труда и водещите специалисти в детското здравеопазване, както и хилядите българи, които са дарили средства. Кампанията не само подпомага на деца и болници, а избирайки конкретна тема, фокусира вниманието върху конкретна област от детското здравеопазване.

През годините кампаниите са се фокусирали върху очните заболявания, рехабилитацията на деца с неврологични заболявания, слухови заболявания, хроничните заболявания и др.

"Българската Коледа" ще подпомогне със събраните средства за диагностиката и рехабилитацията на деца с тежки хронични заболявания през тази година.

Равносметката за 14 години показва, че са събрани над 30 млн. лв., 3409 деца са били подпомогнати, 229 болници в страната са получили дарения под формата на апаратура.

През цялата година се събират молби от родители за подпомагането на болните им деца.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички