Time провокира с невероятна корица за руско-американските отношения (Снимка)

Time провокира с невероятна корица за руско-американските отношения (Снимка)

Американското списание Time посвети новия си брой на руско-американските отношения, а корицата му отразява засилващото се влияние на Москва във Вашингтон.

На нея е изобразен колаж на Белия дом и руският храм „Василий Блажени“, превърнал се в символ на Червения площад. Двете сгради се преливат една в друга, като на корицата няма никакви надписи, освен заглавието на изданието.

Отношенията между САЩ и Русия отново се превърнаха в гореща тема, след като американският президент Доналд Тръмп уволни ръководителя на ФБР Джеймс Коми заради отказ да прекрати разследването за връзки между предизборния щаб на президента и Москва.

Част от разследването стана и бившият съветник по сигурността на държавния глава Майкъл Флин, който беше уволнен след само 24 дни на поста, заради разкрития в американски медии, че може да има връзки с Русия. От Белия дом заявиха, че Флин е бил уволнен заради това, че е подвел вицепрезидента Майкъл Пенс за свои телефонни разговори с руския посланик, по време на които той е обсъждал начини за смекчаване на американските санкции срещу Русия.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.