Учени съветват как да изберем най-подходящата профилна снимка за Facebook


Учени съветват как да изберем най-подходящата профилна снимка за Facebook
Снимка: iStock

7430

Много потребители на Facebook избират неподоходящи профилни снимки. Проучване установи, че най-добрият начин за справяне с този проблем е хората да оставят друг да избере фотоса за профила им.

Оказва се, че другите хора избират по-успешни профилни снимки за нас отколкото ние избираме за самите себе си, пише PsyBlog.

Причината за това е, че другите знаят по-добре на кои снимки изглеждаме по-привлекателни, компетентни или заслужаващи доверие – в зависимост от това, какво изисква контекста

“Нашите резултати показват, че хората правят лош избор, когато става въпрос за избирането на подходящи снимки за онлайн профил, което пък има лош ефект върху начина, по който хората ги възприемат,” обяснява Д-р Дейвид Уайт, водещият автор на изследването.

“Ефектът е силно изразен при онлайн комуникациите, впечатленията, които хората получават от снимката и за собственика й, и основно за решенията, които взимат на нейна основа, включително дали да наемат някого на работа, дали да излязат на среща, дали да приемат приятелство и дори дали да гласуват за някого или дадена кауза”, допълва той.

По думите му хората правят изводи за характера на даден човек и неговата личност в рамките на части от секундата, след като са видяли негова или нейна снимка.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички