Цветан Василев: Борисов е зависим от кръга около Пеевски и Доган


Цветан Василев: Борисов е зависим от кръга около Пеевски и Доган
Снимка:

5897

Премиерът Бойко Борисов е изцяло зависим от кръга около медийния магнат Делян Пеевски и почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това твърди бившият мажоритарен собственик на фалирала банка КТБ Цветан Василев в ново интервю пред Явор Дачков за сайта "Гласове", цитирано и от Mediapool.

По думите на Василев "лагерът на Пеевски" използва прокуратурата и службите като репресивна бухалка и контролира хората във властта с "една много богата база от компромати".

Освен това бившият банкер твърди, че част от правомощията на Доган в ДПС са иззети и Пеевски е "овладял достатъчно" партията.

Василев прави паралел между неговата роля в отношенията му с Пеевски до 2013 година и сегашните действия на бизнесмена Кирил Домусчиев.

Бившият шеф на КТБ е задочен обвиняем за ръководител на организирана престъпна група, която според прокуратурата с години е източвала банката. От 5 години е в Сърбия, а делото за екстрадицията му продължава да се точи. Василев отказва да се прибере в България с мотива, че тук няма да получи справедливо правосъдие и вече няколко пъти е казвал, че се притеснява за живота си. И в това интервю твърди, че ако го "приключат" или да се озове в затвора, а така нямало да има как да защити себе си и "останалите хора, които в момента "търкат наровете" в ония "клоаки и арести".

В интервюто Василев твърди, че Пеевски "е символът, айсбергът на цялата тази мутро-милиционерщина, която е отдолу". На въпрос как си обяснява триумфа на депутата от ДПС, който няма 40 години, бившият банкер отговаря: "Той не е човек, лишен от качества. Той е необразован, но не е лишен от качества, това е едното. Очевидно обаче е заслужил доверието на този милиционерски център, който на практика управлява държавата, къде по-активно, къде по-неактивно от началото на прехода".

По думите му "Пеевски и лагерът на Пеевски контролират основната репресивна бухалка", която се състояла най-вече от прокуратурата, но и от службите.

Твърди още, че това най-важните министри и ресори в правителството на "Борисов 3", се контролират от "центъра около Пеевски и Доган".

Цветан Василев коментира и придобиването на Нова телевизия от братя Домусчиеви.

Според него "Пеевски е сложил Домусчиев да изпълнява" ролята, която допреди няколко години е имал самият Василев в ТВ7.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички