Цветанов на родна земя: Ще кажа за оставката след разговор с Борисов

Цветанов на родна земя: Ще кажа за оставката след разговор с Борисов
Източник: БГНЕС

Дали ще подаде оставка или не - Цветан Цветанов ще реши след разговора си с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Вторият човек в партията каза, че за себе си е взел решение и го е споделил със съпругата си.

Цветан Цветанов кацна преди минути на летище София, след като приключи визитата му в САЩ.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ сподели пред журналистите, че за този период от време, в който е бил извън страната, "много се е наслушал и нагледал". Цветанов определи "Апартаментгейт" като "добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори". Той посочи, че лоялността му към премиера и към каузата ГЕРБ е от 2001 г. и ще продължи и занапред.

Цветанов посочи, че "всички специалисти, които работят със Закона за устройство на територията (ЗУТ), знаят със сигурност, че тази поправка няма никакво отношение към строежа на небостъргача. По думите на Цветанов корекцията в закона, по-известна вече като поправката "Артекс", всъщност няма нищо общо със строителната компания и не е правена, защото на втория човек в ГЕРБ е обещана облага – в случая апартамент.

Припомняме, че става въпрос за текст, според който разрешителните за строеж на обекти от първа и втора категория вече важат 10 години, а не 5. Поправката беше приета на 25 януари, 2017 година, като за нея гласуват 61 депутати от ГЕРБ, включително Цветан Цветанов, Вежди Рашидов, Менда Стоянова, Данаил Кирилов, както и 2 депутати от БСП плюс 6 от Реформаторския блок и 3 от АБВ.

"Благодаря за топлото посрещане, прекрасна пролет, прекрасно време. Винаги, когато взимам дадено решение, първо го споделям с премиера", каза пред репортерите още Цветанов. Нека да не коментирам кой-какви оставки трябва да подава - всеки един да си направи извода", поясни още заместник-председателят на ГЕРБ.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.