Цветанов за разкритията за здравния министър: Не сме разследващи


Цветанов за разкритията за здравния министър: Не сме разследващи
Снимка: БГНЕС

2914

"Не смятам, че ние трябва да се възприемаме като разследваща полиция. Не сме запознати в детайли. Проф. Петров е заявил, че няма абсолютно никакви притеснения. Законът е спазен, тук вече може да говорим около моралната страна. Не бих могъл да се произнасям по едно разследване, което може би тепърва предстои. ГЕРБ винаги е била безкомпромисна към всички нарушители."

Това заяви Цветан Цветанов относно разкритията, че фирми, близки до министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, са получили обществени поръчки за 1,6 млн. лева от Военномедицинска академия (ВМА) в нарушение на правилата. Самият Петров ръководеше ВМА преди да стане здравен министър.

"Когато се определя специално на сферата здравеопазване, искахме да заложим на специалист. Това, което видяхме... ще направим заседание, ще се запознаем с всички факти, защото прокуратурата е отказала да образува производство", допълни още той.

По думите му "страната днес е стабилна и се управлява с много ясни приоритети. Започнаха промените в административната реформа. Този конгрес беше с ясна цел – как да се неутрализира вътрешната опозиция."

На въпрос дали ГЕРБ биха управлявали с БСП Цветанов отговори за bTV: "Ние никога не сме поемали ангажимент и никога не сме коментирали, че може да управляваме с БСП. С това поведение смятате ли, че те може да бъдат национално отговорна партия?"

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички