Цветанов: Един финансов въпрос на НЗОК се превърна в политически


Цветанов: Един финансов въпрос на НЗОК се превърна в политически
Снимка: БГНЕС

2730

"Това е поредният начин да се търси дестабилизация, самият подход на Плочев не е съвсем адекватен. Един финансов въпрос се превърна в политически и опозицията в лицето на някои лица от БСП се възползваха." Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за скандала в НЗОК и писмото на ръководителя на Касата проф. Камен Плочев до Народното събрание с искане за още пари за НЗОК – за да се плащат задължения към чужди здравни каси за лечение на българи в чужбина.

Цветанов уточни, че има две писма - едното е от 2 февруари, а другото от 13 февруари.

"Едното е до Министерския съвет, другото е до парламента. Двете писма имат огромни различия и никой не си прави труда да види какво пише в едното и какво в другото. Здравното министерство полага максимални усилия нито един български гражданин да не остане без лечение", каза още Цветанов. 

Той уточни, че проф. Плочев е предложение на бившия здравен министър проф. Николай Петров. 

"Снощи разговарях с Кирил Ананиев. Той каза, че нямаме никакви притеснения относно изпълняване ангажимента на страната ни във връзка с лечението на български граждани в чужбина", категоричен беше Цветанов и нарече създалата се ситуация "политическа спекулация и провокация."

На въпрос дали проф. Плочев ще остане на поста си Цветанов не даде точен отговор: "Не смятам, че мога да бъда обективен ако кажа конкретно решение. Ще изслушаме Ананиев, Плочев и в диалог с премиера ще вземем правилното решение."

Припомняме, че депутатът от БСП Славчо Велков вече обяви публично, че Плочев е бил заплашван да си подаде оставката от човек, който в управлението на държавата е на ниво, по-високо от министър, но не е вицепремиер. Велков не каза кой е този човек, но заяви, че има телефона му и може да го разкрие.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички