ДПС върна надвзетите субсидии


ДПС върна надвзетите субсидии
Снимка: БГНЕС

2574

ДПС е превело на Министерство на финансите средствата, които подлежат на връщане заради надвзетата партийна субсидия, стана ясно от думите на лидера на партията Мустафа Карадайъ, предаде БГНЕС.

По данни на финансовото министерство сумата възлиза на 1 625 892 лв.

Карадайъ отново потвърди, че ДПС няма да участва в политическите консултации, на които ще бъде обсъждана възможността за намаляване на размера на държавното финансиране на партиите и коалициите. На първо четене мнозинството вече подкрепи предложението на Министерски за 1 лев субсидия на получен действителен глас. „Сроковете са изтекли. И ново заседание на комисията да има, с какви предложения ще се занимава? Няма какво да обсъждаме. Вариантите са сегашната ситуация, предложението от Министерски съвет за 1 лев субсидия и нашето предложение, направено в срока, а нула лева субсидия и отворен модел на финансиране на политическите партии“, обясни Карадайъ.

„Разговорите с управляващата партия приключиха. Ако те не си държат на думата, си е техен проблем. Един лев – оставаме, да видим какво ще направят те. Ако се извъртят, те ще се извъртят“, заяви от своя страна депутатът от движението Делян Пеевски.

Според него въпросът за партийни субсидии вече е приключил, тъй като няма възможност за нови предложения между двете четения на законопроекта. „Това е смешно, което се случва в момента. Субсидията е приета на второ четене на комисия 1 лев и този въпрос е свършил. Какво променяме? Докладът е изготвен. Как ще го направят? Ако ще нарушаваме парламентарните правила, ние няма да гласуваме на комисия друго – да си гласуват“, заяви още Пеевски.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички