Двама депутати от ГЕРБ са заразени с коронавирус


Двама депутати от ГЕРБ са заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

20554

Още двама български депутати са заразени с коронавирус. Това са председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и депутатът от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова, съобщиха от пресцентъра на партията.

Двете са дали положителни проби за коронавирус при проведените тестове сред всички народни представители. Така българските депутати с Covid-19 вече са трима, след като във вторник вечер стана ясно, че д-р Хасан Адемов от ДПС също е заразен с коронавирус.

Положителните проби на Дариткова и Малешкова са установени в днешния следобед. Те са различни от обявените за съмнителни проби сутринта. Очакват се още 20-30 проби на депутати, които са се тествали в избирателните си райони из страната.

Дариткова и Малешкова се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни в домовете си. Двете няма да участват в предстоящите парламентарни заседания.

Колко са случаите на коронавирус у нас в момента, вижте тук.

Парламентът все пак ще се събере

Народното събрание има достатъчно депутати с отрицателен тест, има кворум и ще може да заседава, увери пред bTV председателят на парламента Цвета Караянчева.

Народното събрание ще се събере на извънредно заседание от 14:00 часа в петък. Преди това комисията по бюджет и финанси ще обсъди актуализацията на държавния бюджет за 2020 г.

Комисията по енергетика ще обсъжда поевтиняването на цената на газа, а тази комисията по правни въпроси ще дискутира промени в Закона за извънредното положение.

Комисиите и пленарните заседания вече ще се провеждат само в основната сграда на парламента. Регистрацията ще е на групи между 8:00 и 9:00 часа, гласуванията ще бъдат на определени групи, няма всички депутати да се събират заедно в пленарната зала.

По време на разискванията в залата ще присъстват само тези оратори, които са заявили предварително, че искат да участват в дебатите.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички