Една по-добра и модерна офис среда


Една по-добра и модерна офис среда
Снимка: Архив

4574

Светът около нас се превръща в едно голямо смарт кълбо, което се движи из космоса, но това не променя факта, че сами трябва да внесем промяната. А що се отнася да модернизирането на българския офис, може да се каже, че ние не сме винаги в крак с модата.

Днес ще разгледаме няколко различни неща – от професионална техника (с помощта на Digital Box) до концепции за самата офис среда. Истината е, че все повече хора започват да работят в офиси и ако направим тази среда по-приятна, модерна и с грижа за здравето, нещата ще са по-благоприятни за всички ни!

Отворени и затворени офиси

В Щатите така наречените офис кутии са доста разпространени, където хората са разделени един от друг и комуникацията така се затруднява. В контраст с това разположение се появяват „безпреградните“ офиси, които пък са едно голямо отворено пространство и всеки вижда другия.

Къде обаче се крие истината? Най-вероятно в нито едно от двете решения. В зависимост от работата и самите хора, различните решения могат да са еквивалентно добри. Има програмисти, които искат да са възможно най-изолирани, а други обичат да работят заедно с хората и така да решават проблеми. Затова може би най-адекватното решение е модулни системи за всеки офис, така че да има възможност както за места, където да има прегради, така и за отворени пространства.

Устройствата, които ни улесняват

Колко често провеждате бизнес разговори в офиса? Почти всички по-големи компании имат такива разговори, понякога с членове от екипа на друг офис. Много често обаче се стига до проблем, защото каквото и да си говорим, разговорите на разстояние на са най-добрият начин да си комуникираме.

И все пак можем да дадем всичко от себе си, за да осигурим среда, която поне да подпомага по-доброто качество на такива разговори. Това изисква професионални конферентни системи, а не стар офис телефон на високоговорител.

Други интересни устройства, които могат да ни помогнат, са свързани с осветлението в офиса. Напоследък се разработват доста интересни джаджи в тази насока, които да могат сами да определят силата на осветлението спрямо други източници на светлина. Защо се прави това? За да не се затормозяваме от яркостта на екраните и за да се поддържа едно постоянно ниво на осветеност в помещението.

Място за физическо натоварване

В много офиси има място за почивка, но в повечето няма място за физическо натоварване. А се оказва, че за да сме по-добре с психичните и умствените си функции, трябва да се натоварваме малко и физически. Ето защо по-модерните офиси на запад избират да имат и фитнес салон или поне място, което да има няколко уреда за бързо физическо натоварване. Естествено, не се очаква да се скъсаме от тренировка в офиса, но когато се чувстваме летаргични, десетина минути на кростренажор могат да ни приповдигнат доста.

При всичко положения обаче, физическото натоварване е добро решение за умственото ни здраве като цяло. Така че дори да не става въпрос за някаква практика в офис средата, много компании всъщност стимулират служителите си да са по-активни, което отново е признак на модернизирането на офис културата. Така че възползвайте се, защото от това има само позитиви

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички