ЕК: Няма съмнение, че има чума по животните в България


ЕК: Няма съмнение, че има чума по животните в България
Снимка: Pixabay

4507

Чума по дребните преживни животни има в България, няма съмнение за това, а мерките, които БАБХ е предприела са в съответствие със законодателството на ЕС - това заключи експертната мисия на ЕК, която посети България тази седмица, съобщиха от БАБХ.

Яснота и прозрачност при работа, компетентност, своевременни и адекватни мерки за ливкидиране и ограничаване на разпространението на болестта – това е оценката за работата на БАБХ до този момент.

Чумата по дребните преживни животни е опасно, бързо разпостраняващо се заболяване, а бързината на изпълнение на мерки за евтаназия на животните в огнищата и регулиране на движението на хора, животни и продукти от тях е от съществено значение. Всяко забавяне и/или действия, които противопоставят изпълнението им е предпоставка за разпространение и поява на нови огнища

БАБХ работи в тясно сътрудничество и пълна прозрачност с всички ресорни институции на страната и Европейската Комисия. България е на фронтовата линия на ЕС и по отношение на опазване здравето на животните в страната и ЕС е ключов играч. Всички държави членки на ЕС са насочили поглед в действията на страната ни и разчитат на мерките и изпълнението им с оглед за опазване здравето на животните и ограничаване инфекцията.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички