Екипът ви се е обърнал срещу вас? Направете тези 4 неща


Екипът ви се е обърнал срещу вас? Направете тези 4 неща
Снимка: iStock/Guliver

3038

За никой началник не е приятна перспективата подчинените му да се обърнат срещу него, но това все пак се случва. Възможно е да има един член на екипа, който настройва останалите срещу вас, да се е появил външен проблем или пък да сте наследили проблемите на предишния ръководител. Важното обаче е как ще реагирате в ситуацията. Директорът на консултантска фирма Лори Даскал съветва да предприемете следните мерки.

1. Разберете кой е източникът на проблема

Постарайте се да придобиете възможно най-ясна и пълна представа за първопричините, стоящи в основата на неблагоприятната ситуация, в която сте се озовали. Не се страхувайте да задавате на служителите си трудни и неудобни въпроси, ако мислите, че това ще ви помогне да стигнете до корена на проблема.

2. Насърчете служителите да се изразяват свободно

Изключително важно е да създадете работна атмосфера, в която хората да могат да изразяват своите недоволства и оплаквания, без да се страхуват, че това може да им донесе проблеми в работата или да доведе до тяхното уволнение. Ако видите, че някой има проблем с вас, демонстрирайте готовност да го изслушате и да адресирате неговите оплаквания

3. Поемете отговорност

Поемането на тази стъпка може да бъде доста тежко, особено ако наистина вярвате, че не сте направили нищо лошо. Ако обаче има достатъчно хора, които ви казват, че имат проблем със стила ви на управление или с начина, по който комуникирате с тях, то тогава трябва да поемете отговорност за вашите грешки. Една от най-отличителните черти на великите лидери е способността да приемат критики и да гледат на обратната връзка не като на наказание, а като на възможност да научат нещо и да се усъвършенстват.

4. Потърсете решение

Работата по сложни проблеми много често води до повишаване на креативността на екипа и до намирането на уникални решения, за които не бихте се сетили в друга ситуация. Най-добрия начин да се справите с даден проблем е като се изправите директно срещу него, вместо да го заобикаляте и отбягвате. Поискайте съвети от вашите служители и използвайте най-добрите предложения за справяне със ситуацията.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички