ЕС ще одобри сливането на Fiat и Peugeot за 38 млрд. долара


ЕС ще одобри сливането на Fiat и Peugeot за 38 млрд. долара
Снимка: Auto World

4816

Европейският съюз ще одобри сливането на Fiat Chrysler (FCA) и PSA Group, разкриват запознати с въпроса източници на Reuters. FCA и PSA се надяват да завършат сливането си за 38 млрд. долара през първото тримесечие на 2021 г., a oбединението им ще създаде 4-ата най-голяма автомобилна компания в света.

Двете автомобилни групи промениха условията на сделката си, за да спестят пари и увеличиха целевите си икономии на разходи поради икономическите последици от здравната криза. Те се стремят да отговорят на предизвикателствата пред автомобилната индустрия, засилени от световната пандемия и разработването на електромобили. Fiat пуска нов евтин електромобил

Зелената светлина от Европейската комисия ще официализира създаването на автомобилна група Stellantis, която може да спечели солидно от продажбата на пикапи Ram и джипове Jeep в САЩ, за да финансира скъпото разработване на автомобили с нулеви емисии за продажба в Европа и Китай.

Сливането, обявено в края на миналата година, ще обедини марки като Fiat, Jeep, Dodge и Maserati с такива като Peugeot, Opel, Citroën и DS – като едновременно се цели намаляване на разходите от 5 млрд. евро, без да се затварят заводи. Около 40% от спестяванията ще дойдат от свързани с продукти разходи, 40% от покупки и 20% от други области, като маркетинг, ИТ и логистика.

За дa успокои антитръстовите опасения на ЕС, PSA предложи да укрепи японския конкурент Toyota, с който има съвместно предприятие за микробуси, като увеличи производството и го продава на микробуси на цена, близка до себестойността, твърдят източниците на Reuters.

 

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички