Как да разберем езика на Брюксел и Европейския парламент?


Как да разберем езика на Брюксел и Европейския парламент?
Снимка: Getty Images/Guliver

2998

В периода 23 – 26 май тази година, във всички страни-членки на Европейския съюз ще се проведат изборите за новия Европейски парламент (ЕП). Засега подготовката тече с мисълта, че Великобритания няма да е част от следващия ЕП – заради Brexit, който трябва да стане на 29 март, но все още несигурност какво ще се случи има!

Именно въпроси като този за бъдещето на Европейския парламент и ЕС ще са част от планирания във Великотърновския университет (ВТУ) "Св. св. Кирил и Методий" дебат на тема "Разбират ли младите езика на Брюксел?". Дебатът ще се проведе на 8 март, петък, от 10:00 часа до 13:00 часа в пети корпус на ВТУ, в залата на Библиотечно-информационния център на ул. "Христо Ботев" 19. Събитието ще бъде излъчено на специализираната Facebook страница "Европа и аз", както и във Facebook страниците на Actualno.com и Expert.bg, и в специални секции на двата информационни сайта.

Много често бюрократичният език на Брюксел е неразбираем и съответно скучен за младите хора т.е. за хората, които са бъдещето на България и Европа. Как може да преведем бързо и лесно такъв език – с опита си ще ни запознат специалните лектори на събитието г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на България и бивш български евродепутат, г-н Иван Иванов, доктор по политология, преподавател във ВТУ и зам.-председател на 43-тото Народно събрание, ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент Теодор Стойчев и журналистът и юрист Кирил Вълчев.

Включете се в дебата – на място или онлайн, и научете повече за порядките и начина на правене на политика в Европейския парламент и Брюксел!

Още от ЕС в развитие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички