Ще ограничаваме бюрокрацията по оперативните програми с ваучери


Ще ограничаваме бюрокрацията по оперативните програми с ваучери
Снимка: БГНЕС

4156

Ще въведем ваучерна система за малки и средни предприятия, кандидатстващи по оперативни програми. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов пред журналисти, предаде БГНЕС.

По оперативните програми и в момента е стартирано такова финансиране за малкия и средния бизнес. "Възнамеряваме да направим така и за допълнително финансиране. Говорим и за ваучерна система, която да опрости административните тежести, които има по кандидатстване по оперативните програми. Така ще е по-лесно и елементарно кандидатстване от страна на малките и средните предприятия, без да са обременявани от многото документация, която към момента се изисква. Малкият и среден бизнес ни е приоритет”, заяви икономическият министър.

От друга страна той поясни, че в момента се обединяват два закона, с което се цели по-добра комуникация с инвеститорите. "В момента говорим със служителите по външно-икономическите ни въпроси какви мерки трябва да се предприемат, за да може да се подобри комуникацията и да привличаме повече инвеститори", допълни Караниколов. Той съобщи, че има инвеститорски интерес от гръцки и турски инвеститори за производство на части за автомобили в Кърджали.

Министърът на икономиката ще проведе среща утре (25 юли) с министъра на транспорта Ивайло Московски относно изграждането на интермодален терминал в Божурище. "Доколкото знам той е казал, че предвиждаме изграждане на такъв и за Видин. Вървят нещата и мисля, че това е един добър знак за инвеститорите", заяви още Емил Караниколов.

Още от ЕС в развитие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички