Бившият шеф на Starbucks сериозно обмисля да се кандидатира за президент

Бившият шеф на Starbucks сериозно обмисля да се кандидатира за президент
Източник: Getty Images/Guliver

Дългогодишният бивш изпълнителен директор на Starbucks Хауърд Шулц обяви, че обмисля да се кандидатира за президент на САЩ на следващите избори.

Шулц, който се оттегли от поста си в кафе веригата миналата година, написа в Twitter, че двете основни политически партии - Републиканската и Демократичната, са "по-разединени от всякога" и че той би отишъл на избори като независим центристки кандидат.

"Трябва да обсъждаме как да заедно да създаваме възможности за повече хора", допълни той.

Макар в продължение на години да се обявяваше за демократ, Шулц разкритикува партията и двупартийната система като цяло.

"Живеем в крехки времена. Не само защото този президент не е квалифициран за позицията си, а и защото и двете партии не правят каквото е необходимо за народа и се ангажират само с политики на отмъщение", заяви бизнесменът пред CBS.

Шулц е израснал в Бруклин, Ню Йорк. Започва като продавач на кафе машни. После работи за веригата Seattle Starbucks, която през 1982 г. има едва 11 обекта. През 1987 г. придобива компанията и става изпълнителен директор. Днес Starbucks има 28 000 кафенета в 77 държави в света, а състоянието на Хауърд Шулц се изчислява на 3 млрд. долара.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.